«Bibliotekkomiteen» på Stortinget …

… er ikke spesielt opptatt av bibliotek. Vi abonnerer på Stortingets tjeneste der vi får e-post hver gang medlemmene av Familie- og kulturkomiteen skriver noe eller sier noe fra talerstolen, og siden åpninga av det nåværende Stortinget i høst kom i dag det første konkrete tegnet på at noen bryr seg om biblioteket. Det var et spørretimespørsmål fra Freddy André Øvstegård (SV) til kulturministeren og samtidig et representantforslag fra ham og to andre SV-ere om om «et femårig nasjonalt løft for bibliotekene for lik tilgang til kultur og kunnskap».

Her finner vi fornuftige forslag blant annet om avklaring av oppgavefordelinga mellom NB og «det regionale leddet», om statlige lisenser for elektronisk materiale, å «sikre at nærheten til nærmeste bibliotek ivaretas når kommuner slås sammen». og sjølsagt det øremerka løftet over fem år, riktignok ikke tallfesta til en milliard denne gangen.

Forstår vi det rett, vil Øvstegårds spørsmål komme opp i Stortinget førstkommende onsdag. Det kan bli underholdende å høre Skei Grandes svar, etter at Venstre så ettertrykkelig har abdisert som «bibliotekparti».

Representantforslaget skal behandles via komiteen.

2 Trackbacks to “«Bibliotekkomiteen» på Stortinget …”

Leave a Reply