«Alt skal digitaliseres»

Etter et moderat morgenmåltid med Morgenbladet (samt 1 kokt egg (6 min) og 2 skiver bruschetta) velger vi å dele et oppslag i førstnevnte. Der nasjonalbibliotekaren og kulturministeren intervjues om et nytt digitaliseringsløft, nå i samarbeid med arkivsektoren med flere. Det er AV-medier det skal handle om nå. Sira Myhre sier: « … dette er et kappløp med tiden. For det første har vi alt det gamle materialet, og det forvitrer, men det gjør faktisk også såkalt moderne innspillinger, særlig fra tidlig i digitalalderen. Tenk på minidisken, ja, tenk på cd – som man trodde skulle vare evig, men som jo faktisk ikke gjør det.»

Og det snakkes om harde prioriteringer. Men da må ikke de tekstbærende mediene bli nedprioritert! For eksempel norske tidsskrift, der vi i en e-post i februar fikk svar fra dere om at det ikke var prioritert, men at «planen er å starte digitalisering av utvalgte titler i løpet av 2018». Få høre mer, NB.

Tidsskrift er for øvrig et prioritert tema på denne bloggen.

One Comment to “«Alt skal digitaliseres»”

  1. Nasjonalbiblioteket gjer mykje bra, men er ikkje alltid like gode på å få ut ting… Som at dei no er godt i gang med publiseringa av digitaliserte tidsskrift! https://www.nb.no/samlingen/tidsskrift/

Leave a Reply