FAIFE – bibliotekorgan med brei dekning

Med referanse til William Nygaards kronikk i Klassekampen i dag, har vi akkurat skrevet om tendensen i Nord og Vest til å oppfatte kampen for ytringsfrihet til å angå først og fremst diktaturer og land i Øst og Sør. Tendensen gjelder også for bibliotekmiljø- og organer. Lenge har vi ment at dette også har gjeldt FAIFE, IFLAs gruppe til forsvar for «intellectual freedom and freedom of expression». Men i det siste har de engasjert seg sterkt også i f.eks. Wikileaks, Snowden-saka og nettnøytralitet. Og i nyhetsbrevet på postlista deres, med lenker til presseoppslag om disse emnene, er det nå mye Vest blant Sør og Øst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: