Om bloggen og bloggerne

BTS-bloggen handler, kort fortalt, om folkebibliotekets demokratiske potensiale. Som på langt nær er uttømt. Utgangspunktet i 2006 var konseptet BTS – Biblioteket tar saka. Siden da er nedslagsfeltet utvida til stort og smått som bygger opp under biblioteket som en aktør for merdemokrati. Etter den radikale utvidelsen av formålsparagrafen i den norske biblioteklova, slik at folkebiblioteka nå skal “være en uavhengig møteplass og arena for offentlig samtale og debatt”, forsøker vi på bloggen å fange opp det viktigste som skjer rundt dette.

>>> Se også presseomtale av bloggen og bloggerne.

BTS-bloggen er i vekst; i april 2015 ble antall bloggere fordobla (fra én til to) og vi ekspanderte geografisk, språklig og tematisk. Nå blir det blogga både fra Finland og Norge, på henholdsvis svensk og norsk, og om flere sider ved bibliotekvesen og teknologi enn opprinnelig. Den nye med-bloggeren presenterer seg slik:

Mikael Böök, f. i Helsingfors 1947 men sedan 1999 bosatt i Pernå (Lovisa) ca 70 km närmare Finlands östgräns, är politices magister och författare av trycksakerna “Nätbyggaren — ­­undersökning av den moderna posten”(1989), “Sammansvärjning — om konspirationsteori och sanningssökande”(2011), “Biblioteksaktivisten­­ — om makt och bibliotek i informationssamhället”(2013), som även länkas till www.kaapeli.fi/book (hemsida på internet) i form av e­böcker. Mikael är gift med Leena, far och farfar. Särintr.: amatörmusik, främmande språk och (2014­) segling.

– “Denne drømmen ligger så langt fra virkelighetens verden at det er fristende å lukke boka midt i forordet”, bloggade Plinius (Tord Høivik) om min bok Biblioteksaktivisten. Men biblioteksaktivisten tror alltjämt på en ny maktdelning, där biblioteket bildar en fjärde statsmakt vid sidan av den traditionella montesquieuska triaden. Motto: Sunt enim quidam partim ita foeda, partim ita flagitiosa, ut ne conservandae quidem patriae causa sapiens facturus sit.—Cicero (“For det finnes handlinger som dels er så frastøtende, dels så forbryterske at en vis mann ikke ville foreta dem selv for å berge sitt fedreland”;  Om pliktene, overs. Henning Mørland.)

book [at] kaapeli [dot] fi  @mikaelbook

I 2006 ble bloggen ble starta av:

Anders Ericson, født i 1951 på Strømmen i Akershus, men mossing siden -88. Bibliotekskole i -76 og har jobba i flere typer bibliotek, men lengst (altfor lenge) som byråkrat i (salige) Statens bibliotektilsyn. Hoppa av og ble frilansjournalist i -99. Skreiv i 2001 boka “…videst mulig informasjon… – ei debattbok om folkebiblioteka og samfunnsinformasjonen i et e-Norge” (fins i Bokhylla.no – se også anmeldelse av Øivind Frisvold i Bok og bibliotek). Fra -04 fast jobb i Norsk Bibliotekforening, som webredaktør i bibliotekforum.no og journalist i tidsskriftet Bibliotekforum. Dreiv parallelt  bloggen Se også / Bibliotek på innpust fra 2008 til -16. Som begge ble nedlagt. Igjen frilanser, med Biblioteket tar saka som første prio. Bloggen. Og boka. Etter hvert (p.t. 609 innførsler i bokhylla.no)

Hadde nettstaden Frilanders.net frå eg starta som frilansar til ca. 2004. Backup på Wayback Machine.

Er samboer, morfar og trippel stebestefar. Interesser? Blandakorsang og fotturer.

Motto? Jeg ved godt jeg kun er en skygge af mig selv. Men jeg foretrækker det frem for at være en skygge af andre. –Benny Andersen/Svante (han med kaffen som er klar).

frilanders [at] gmail [dot] com  @frilanders

 

8 Responses to “Om bloggen og bloggerne”

  1. Interessant blogg med mange gode innlegg, men kan vi bli fri for disse adds – uten å betale 30$/år til WordPress ?

Trackbacks

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: