Bjerks Bilder

bjerk k0llasj

Find larger versions below  

Fotografen Magnus Bjerk har generøst donert sju bilder med motiv fra Deichmanske hovedbibliotek i Oslo (gjengitt nedenfor) til FOLKEFINANSIERINGA [lenke] som herværende blogger, Anders Ericson, har starta for å kunne holde et foredrag på verdens største bibliotekkonferanse i Chicago 24. juni.

Der stiller man opp gratis og må dekke alle utgifter sjøl; reise, opphold og inngangsbillett på konferansen, noe som virkelig kan være ei utfordring for en frilanser. PS: Hvis noe skulle inntreffe som forhindrer reisa, eller det skulle bli noe til overs (!), vil midlene gå til ei planlagt bok med samme tema som foredraget – og som denne relaterte Facebookgruppa: Libraries Improving Public Participation and Democracy.

Bildene er fra utstillinga Variations in Disco som fant sted på Blomqvist Kunsthandel i Oslo i januar 2016. Undertegna og med-blogger Mikael Böök bidro med tekster og bøker til utstillinga. Flere av fotoene ble også utstilt på Soli Brugs 1000 års jubileumsutstilling for Sarpsborg by, med Magnus som en av seks kunstnere fra Østfoldbyen.

Det er de mange SMÅ bidraga som teller i ei innsamling som denne. ALT er veldig velkomment. Men bildene er “premier” til de sju som GIR MEST! 

Det fungerer sånn:

Når innsamlinga er over vil de sju som som har gitt mest – og som har valgt å oppgi en eller annen kontaktadresse – få hvert sitt foto som takk for innsatsen. Den som gir mest får velge først, deretter den som gir nest mest osv.

Magnus presiserer at dette er ‘test-trykk’, på fotopapir av god kvalitet, men kontrast og farger kan være litt feil. Men de regnes likevel som ekte deler av opplaget. Hvert av disse trykkene er et par cm over A3-størrelse.

Men disse kan man også “oppgradere” til høyeste kvalitets trykk i 45×55 cm, laminert og montert på aluminium, med skjult oppheng. Prisen per bilde vil være identisk med produksjonsprisen, NOK 3.500 (NB: Dette er et kjempetilbud; galleriprisen er ca 15.000).

Alle andre som ønsker det kan også kjøpe bildene i dette formatet og til denne prisen. Ta når som helst kontakt med Magnus Bjerk direkte. Hvert av de “oppgraderte” bildene i denne størrelsen har et opplag på 16.

NB: Levering av “oppgraderte” trykk vil kunne ta litt tid, da det må koordineres med andre kopieringsjobber Magnus får utført hos et firma i Oslo.

Bildene finnes også i to andre størrelser, også disse i opplag på 16. Størrelsene er 90×110 og 115×140 cm. Men i disse store størrelsene må man betale full pris.

Her er bildene (de er tatt på taket eller inne i hovedbiblioteket i Oslo):

Bilde 1:

internett et bibliotek 1

‘Är Internet Ett Bibliotek?’ # 1
Fra Mikael Bööks bok Biblioteksaktivisten – Essäer om makt och bibliotek i informationssamhället (Side 11)

––––––––––––––––––––––––––––––

Bilde 2:

internett et bibliotek 2
‘Är Internet Ett Bibliotek?’ # 2
Fra Mikael Bööks bok Biblioteksaktivisten – Essäer om makt och bibliotek i informationssamhället (Side 11)
––––––––––––––––––––––––––––––

Bilde 3:

Scared Im Getting Used
‘I’m Scared I’m Getting Used To This Low Life I’m Living -album Version’ # 1
Jaakko Eino Kalevi og Long Sam sin sang fra LPen: Totuuden Rakastajat / Amateurs De Vérité fra 2012 (Tidligere innspillinger).

––––––––––––––––––––––––––––––

Bilde 4, 5 og 6:

Call Out The Instigators

‘Call Out The Instigators -album version’
Tekstlinje fra (Patti) Labelle sin mash-up versjon fra 1973 av Thunderclap Newman: Something In The Air og Gil Scott-Heron: The Revolution Will Not Be Televised
––––––––––––––––––––––––––––––

Bilde 7:

Absence Of Conflicting Views
‘An Absence Of Conflicting Views Is Harmful To Social Processes And Leads To A More Superficial Democracy’
Fra Anders Ericsons artikkel som er en kortversjon av boka hans, «-Videst mulig informasjon-». Artikkelen er publisert i: Information for Social Change (ISC) No. 18.

Translate »
%d bloggers like this: