Tør vi snakke om bibliotekframtida?

nacka 2 svt

Den eventuelle neste versjonen av foredraget bør nok også ha med Sverige i tittelen. Klikk og les.

Vi har nettopp opplevd den svenske bibliotekstrategien, som er under arbeid, på nært hold, men der vi hevder at i alle fall omverdensanalysen er for slapp. Den tar for lett på flere langsiktige utfordringer.

Så har vi i forrige uke holdt vårt andre foredrag med tittelen “Den britiske bibliotekkrisa – utenkelig i Norge?” I Arendal, for medlemsmøtet til Bibliotekarforbundet i Agder. Vi legger det like godt ut for ikke-egdinger også.

PS: Vi innrømmer at som lysark og foredrag blir dette i overkant mye både tekst og bilder. Så vi diskuterer med oss sjøl om ikke bibliotekets framtid snart er moden for ei e-bok, eller en e-pamflett i det minste.

2 Responses to “Tør vi snakke om bibliotekframtida?”

  1. Hej, tittade på slides från ditt föredrag i Arendal om bibliotekens kris i UK med flera länder.. Lycka till med boken/pamfletten! Sannerligen, den behövs. Konstigt, förresten, att det inte skrivs fler böcker/pamfletter om bibliotekens kris. Och att sådana som trots allt har skrivits inte diskuteras eller mer. Jag tänker t ex på «Bibliotekernes dybe krise — Er der en vej ud?» av Ole Münster (jfr https://bibliotekettarsaka.com/?s=M%C3%BCnster), en dansk pamflett, som man kunde ha väntat sig att skulle ha fått åtminstone ett omnämnande av skribenterna i den nya svenska biblioteksstrategien.

Trackbacks

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: