Det er fredag

I vår vidunderlige nye og knøttlille verden kan sånt skje som at en østfoldsk bibliotekblogger brått får tips fra for eksempel Zimbabwe om notable tildragelser i for eksempel Nord-Amerika!

For å være konkret: Cecilie Butenschøn Mariri i Harare, norsk biblioteknettverks trolig fjerneste node sør i lendet, lenka oss her om dagen opp til en BBC-sak om et bibliotek (og opera!) som ligger både i USA og Kanada. Midt på grensa, med andre ord. Inngangsdøra og barneavdelinga er i Sambandsstatene, mens resten er hos kanukkene i nord. Innvendig markeres grensa med en slitt maskeringstape tvers over gulvet.

Noen praktiske problemer har det vært, som da en heis skulle installeres i den kanadiske delen av huset. Den US-amerikanske krana kunne ikke krysse grensa uten en formue i tollavgifter, men den hadde stor nok rekkevidde til å krysse kanadisk luftrom med utstyret.

Se Google Street View der grensa er markert over gata og inn mot bygningen.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: