– We’ll always have Paris

video i folkebibliotek

Anno 1984. Klikk og kikk

Trine Skei Grande har debutert som kulturpolitikkens øverste rapportmottaker, og tirsdag måtte hun finne plass i hylla til Rapport om verdikjeden for norske filmar og seriar.  Og jammen er ikke bibliotek nevnt. De fleste stedene handler det om «bibliotek» av filmer og serier som strømmeselskaper som Netflix o.l. tilbyr abonnement på, men i kapittel «4.2.4. Andre kollektive pengestrømmer» leser vi at filmvederlagsfondet mottar 5 millioner årlig for «statens vederlagsfrie bruk av audiovisuelle verk, som primært er verk til utlån på bibliotekene».

Ifølge bibliotekstatistikken koster dette felleskapet ca 6 kroner pr fysisk video. Vederlaget beregnes ut fra bestanden, 840 000 eksemplarer. Som sikkert vil synke når strømminga blir enda mer dominerende (husker du videosjappa på hjørnet?).

Men det «strømmes» på biblioteket også. Rapporten nevner også Filmbib. Som ikke inngår i bibliotekstatistikken, men som burde det. Det bør bli kortere mellom bibliotek som tilbyr dette aktivt.

PS: Overskrifta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: