Støy i stillhetens hus

nye deichman støyNye Deichman, det planlagte nye hovedbiblioteket i Oslo, har ideer om «det kontroversielle biblioteket». I denne brosjyra står det blant annet om «Støy i stillhetens hus – Deichman engasjerer
og provoserer!»:

«På biblioteket er det stor takhøyde! I underetasjen finnes egnede lokaler for folkemøter og debatter.  Opplevelser og ulike sanseinntrykk er det rikelig av også videre oppover i etasjene. Her finner du blant annet kreative verksteder for egenproduksjon og levende formidling.

Biblioteket er en arena for demokrati og frie ytringer. Deichman engasjerer og provoserer!

Det nye biblioteket er innrettet slik at det blir gradvis stillere oppover i etasjene. I de øverste etasjene blir det lagt til rette for litterære dypdykk og konsentrasjon. Her hersker den tradisjonelle bibliotekstemningen, reolene vil stå tettere og høyere, og etasjene innbyr til opphold for de lange tankene, studier og ettertanke.»

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: