Bibliotekjobb å få i 2030?

For noen uker siden omtalte vi to bøker om teknologien og framtida, «Teknologien endrer samfunnet», med forfattere knytta til Norges Tekniske Vitenskapsakademi, og «Homo Deus – En kort historie om i morgen» av Yuval Noah Harari. I dag har bloggeren Pål Steigan lest en rapport av det US-amerikanske konsulentbyrået McKinsey: “What the future of work will mean for jobs, skills, and wages”.  

Med utgangspunkt i “Homo Deus” skreiv vi om “dårlige utsikter for kunnskapsbaserte, intellektuelle yrker som lege, advokat og journalist, som alle langt på vei kan erstattes av maskiner. … Hariri mener sjølve den liberale humanismen kommer til å gå i oppløsning når den kunstige intelligensen «tar oss igjen» på felt etter felt. Særlig når/hvis datamaskinene blir bedre enn oss på mønstergjenkjenning”.

Steigan mener McKinsky” bekrefter dette: “Flere studier har vist at ekspertsystemer og roboter også kan erstatte intellektuelle jobber innen administrasjon, helse og undervisning. Og med innføring av virkelig kunstig intelligens AI, er det knapt noe område som ikke kan automatiseres”.

PS: Etter Steigans bloggpost er det ofte gode kommentarer og debatt.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: