Facebookbevissthet i biblioteket

tati playtime datamaskinPå hjemmesidene til Bærum bibliotek har de, som vi ofte har nevnt, en utmerket Nettguide, noe de har tilbudt andre bibliotek å kopiere og/eller lenke opp til. Og noe mange gjør. Det er flott. Men redaktøren for guiden, Lasse Christensen, skriver også blogginnlegg sånn sirka en gang i måneden. For eksempel om «Hva vet facebook om deg, og litt om nye farer på internett». Artiklene er personlig formulert, høyst lesbare og godt forklart for folk uten all verdens IKT-kompetanse.

Vi har tidligere uttrykt frustrasjon over at de som står bak Seniorsurf ikke gir innføring i de problematiske sidene ved Facebook, Google osv. Gjør biblioteket det i sine kursopplegg? Hvis ikke, vurder å bruke Lasses tekster aktivt.

2 Responses to “Facebookbevissthet i biblioteket”

  1. Det er ikke bare bruk av Facebook, Google etc som er faremomenter. Også bibliotekenes egne systemer bør man være oppmerksom på. Seinest i nyhetene i dag (15/6) snakket presidenten i Tekna om de snikende dataangrepene*). Her er en artikkel om bibliotek, forskning og overvåkning som er relevant i denne forbindelse:

    http://folk.uio.no/knuthe/konfidensiell/lang.pdf

    *) https://www.nrk.no/norge/kritiserer-helsetopper-for-inkompetanse-og-slosing-etter-at-avtale-om-it-utflagging-ble-skrotet-1.14084891

Trackbacks

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: