Klassisk mimrestund

Serien Illustrerte klassikere vil de fleste med oppvekst på 40- til 60-tallet huske godt. Den var da, i alle fall for noen, en viktig inngang til verdenslitteraturen. Et utvalg av heftene ble gitt ut på ny i forrige ti-år. Vi ser at for eksempel at heftet om «De tre musketerer» fins i 12 norske folkebibliotek.

Men i digitalisert form, og på engelsk, kan vi nå lese alle (?) heftene på det fantastiske nettstedet Archive.org. Og i 12 forskjellige nedlastbare formater (inklusive Daisy for synshemma!). Vårt eget Nasjonalbibliotek har digitalisert utgavene …

fra vårt tusenår, men dermed uten tilgang andre steder enn hjemme hos NB. Derimot kan vi åpne og lese heftene i en begrensa serie som ble utgitt på norsk på 1960-70-tallet under navnet «Stjerneklassiker», men med helt andre tegninger.

Og etter hvert som vi googler og skriver finner vi enda flere varianter under liknende navn, så vi gir oss her. Noen der ute har sikkert full kontroll på dette og velkomne i kommentarfeltet nedenfor.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: