NBs digitalisering på Stortinget

BAF-forum-1992-2-210x300

Ikkje digitalisert pr. 30.8.2019

Bibliotek var i førre veke ei sak i Dagsnytt18 og er i dag ei sak på Stortinget, men i begge høve berre indirekte. I Dagsnytt18 var biblioteket eit sidespor (men viktig nok) i saka om Kulturrådet sitt kutt i tidsskriftstøtta, og no på Stortinget er Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana nemnt fordi dei berre kan ta imot nokre få av dei arbeidsledige etter at NRKs lisenskontor blir stengt på nyåret. Utan at dét er NB sin feil.

Men 70 nye stillingar til digitalisering får altså NB. Vi håpar det skal få fart i digitaliseringa av tidsskrift, ikkje minst bibliotektidsskrift som per 30. august 2019, med eit par unntak, har store hol i Bokhylla.no.

I denne lista med eit utval bibliotektidsskrift kan du følgje med på framdrifta ved å klikke tidsskriftnamnet (Merk: Eit par opne spørsmål til NB nedanfor):

Komplett!:

  • Reol med 6 årgangar. Nedlagt 1967. Men ikkje opne utanom NB i Oslo, endå dei var utgjevne av statlege kontor; «de nordiske biblioteksdirektører». Kvifor, NB?

I tillegg: På søkeord «bibliotek» er det i NORPER 118 treff 30.8.2019. Kom gjerne med forslag til oppføringar i

One Comment to “NBs digitalisering på Stortinget”

  1. Flott at du tar tak i dette, Anders! Mye spennende stoff i disse bibliotektidsskriftene som burde bli bedre tilgjengelig både for forskere og det allmenne publikum. Godt at du trekker det frem og viser NB at det er interesse for det. Min erfaring er at det dessverre er mye som enda ikke er digitalisert av tidsskrifter og aviser på Nettbiblioteket. Forhåpentligvis kommer det mer etter hvert nå med de nye stillingene.

    Selv holder jeg på med en masteroppgave om tidsskriftet Kringsjaa sitt forhold til biblioteker under reddaktør Hans Tambs Lyche i perioden 1893–1898 – det er jo kjent for å ha introdusert de moderne amerikasnke Public Library-idéene i Norge. Alle de 35 bindene fra hele tidsskriftets levetid (1893–1910) er heldigvis tilgjengelige på nb.no. Og så lenge du har Folkevennen på listen din så synes jeg absolutt Kringsjaa også burde få være med. Her er lenken til alle bindene:

    https://www.nb.no/search?mediatype=tidsskrift&sort=dateasc&view=list&title=kringsjaa

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: