Virtuell lesesirkel!

Den svenske avisa Aftonbladet oppmodar til lesing av Albert Camus’ roman «Pesten» frå 1947 og innbyr til «samtal mellan Aftonbladets litteraturkritiker Carl-Michael Edenborg och kulturchef Karin Pettersson. Via en chatt med dem är alla välkomna att dela med sig av de tankar och infall boken ger upphov till».

Sånt kan vel bibliotek også få til.

Når det gjeld «Pesten»: Har akkurat lytta til boka på Storytel, på svensk. Må vedgå at ho var endå meir engasjerande no enn då eg las henne for snart femti år sidan. Men kva med ei bok som «Kvinne ved tidens rand» av Marge Piercy? Som handlar om forsøka på oppbygging av berekraftige og demokratiske lokalsamfunn etter ein global katastrofe. Heller inga ny bok, men …

2 Responses to “Virtuell lesesirkel!”

  1. Tack för Marge Pierce-tipset, Anders. Det är en bok som jag länge har tänkt läsa och som jag också har haft ett ex. av men tydligen tappat bort. Jag kollade i Nasjonalbiblioteket men där verkade det finnas 4 läslicenser (?) för vetenskapliga anställda, dock inte för mig. Då gick jag till http://b-ok.cc/ och se, där fick jag ladda ner den som en ePub-ebok , visserligen på engelska, men det är ju å andra sidan författarens eget språk.

Trackbacks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: