Bergens Tidende om BTS

8. januar ble undertegnede intervjua i P2s Kulturnytt (død lenke) , der riktignok ikke referansene direkte til Biblioteket tar saka kom med, men der jeg fikk nevnt de demokratiske forpliktelsene til folkebiblioteka, i tillegg til å låne ut bøker.

Men i dag, 9. januar, skriver kulturredaktør Jan H. Landro i Bergens Tidende (bare papirutgaven) om “Tid for fornyelse i bibliotekene” og sier dette om BTS:

“ET STRÅLENDE EKSEMPEL er prosjektet Biblioteket tar saka» i Østfold. Bibliotekene Rygge, Moss, Råde og Våler samarbeidet om å samle inn og legge ut på nettet nesten all tenkelig informasjon om utbygging av sivil flyplass i Rygge – dokumentasjon for både motstandere og tilhengere av planen. Slik bidro de til å få i gang en opplyst debatt. Bibliotekene i Norge har et samfunnsoppdrag, som går ut på å «styrke kunnskapsutvikling, verdiskaping, kulturforståelse og kulturopplevelse». Med den medieutviklingen vi har opplevd bare de siste få årene, er det ikke gitt at dette oppdraget best løses på «gamlemåten».

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: