Bibliotekar – et yrke for vår tid!

lankes-clinton-trump“Presidentvalget i USA viser hvor uheldig det er å forveksle data og informasjon med sann kunnskap. Ved å fokusere på kunnskap og på fellesskapet får bibliotekarene et perfekt utgangspunkt for å bidra til framgang for landet i åra som kommer”.

Dette er hovedbudskapet i et foredrag av David Lankes 15. november på årskonferansen til bibliotekforeninga i staten Maine. Lytt til foredraget via bloggen hans. 

Den sterkt sjølprofilerte bibliotekprofessoren fra South Carolina University blei en global snakkis i 2011 for en av de tyngste bøkene som er utgitt om bibliotekfaget (1,9 kg). Men han er også blitt kritisert for å unnlate å kreditere andre for ideer han gjør til sine, samt for å gå rundt en del bibliotekpolitisk varme grøtfat. Men nylig anmeldte vi her på bloggen den aller nyeste boka hans, der vi mener han står fram som stadig tydeligere og viktigere i den internasjonale bibliotekdebatten.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: