70 og fortsatt barsk

halfdan kk 10mars17Bare kjapt innpå om søttiårsjubilerende bibliotekar Halfdan Wiik, Stord, som blir grundig hylla i Klassekampen i dag for initiativet sitt og aktivismen i Besteforeldrenes Klimaaksjon. Blant annet. Her på bloggen legger vi til at han i 1977 var en av de første som våga å kritisere det biblioteknorske establishment, nærmere bestemt halve biblioteksjefstanden i landets største kommuner, for å bedrive sjølsensur ved ikke å kjøpe inn ei bok fordi enkelte aviser hadde påstått at den inneholdt militære hemmeligheter. Les om dette i boka «…videst mulig informasjon..».

Halfdan er dermed sjølskriven på lista over «Barske bibliotekarer». Gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: