Trump “innfrir” – fjerner all statsstøtte til bibliotek

Den nye ledelsen i Kvithuset overrasker ikke på kultur- og kunnskapsfeltet heller. Ifølge Washington Post 16. mars foreslår han å legge ned de fire største føderale “kontora” som er rådgivende og som gir økonomisk støtte til kultur og kunnskap, blant annet Institute of Museum and Library Services. Det blir som å sparke alle i avdeling for Bibliotekutvikling ved Nasjonalbiblioteket og sette alle prosjektmidler osv. i null. 

Nå har vi riktignok lært at over there er ikke en presidenterklæring om statsbudsjettet like sannsynlig at blir en realitet som når våre regjerings- og støttepartier kommer til en slags enighet etter lange forhandlinger.

Likevel er dette blodig alvor, og ALA, den US-amerikanske bibliotekforeninga, har gått ut med en krass uttalelse om at dette er fullstendig “mot sin hensikt og kortsynt”. Foreninga lover å mobilisere alle mulige kontakter de har, fra kongressmedlemmer, via erklærte bibliotekvenner til menige lånere.

Takk til den årvåkne Jan Szczepanski på svenske biblist.

2 Trackbacks to “Trump “innfrir” – fjerner all statsstøtte til bibliotek”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: