– Hvem skal sjekke faktasjekkerne?

Dette spør Pål Steigan seg 22. mars. Det handler sjølsagt om Dagbladet, NRK og VG sitt prosjekt «Faktisk». Men Steigan sier videre: «Er det gitt a priori at de store mediene sier sannheten, bare fordi de er styrte av en redaktør? Er det ikke faktisk sånn at alle disse tre mediene for eksempel systematisk spredde løgnene som førte opp til bombinga og ødeleggelsen av Libya i 2011? Er det ikke sånn at de alle gikk god for USAs løgnaktige påstander om Saddam Husseins angivelige «weapons of mass destruction»?»

På herværende blogg har vi på vår side foreslått at bibliotekarene kan bidra til det allmenne kunnskapsstrevet også ved å opptre som fornuftstroll! Overkommelig for de fleste, i det omfanget som måtte passe, og uten millioner fra Fritt Ord m.m. Eller hvorfor ikke søke Fritt Ord?!

One Trackback to “– Hvem skal sjekke faktasjekkerne?”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: