– Hvem skal sjekke faktasjekkerne?

Dette spør Pål Steigan seg 22. mars. Det handler sjølsagt om Dagbladet, NRK og VG sitt prosjekt «Faktisk». Men Steigan sier videre: «Er det gitt a priori at de store mediene sier sannheten, bare fordi de er styrte av en redaktør? Er det ikke faktisk sånn at alle disse tre mediene for eksempel systematisk spredde løgnene som førte opp til bombinga og ødeleggelsen av Libya i 2011? Er det ikke sånn at de alle gikk god for USAs løgnaktige påstander om Saddam Husseins angivelige «weapons of mass destruction»?»

På herværende blogg har vi på vår side foreslått at bibliotekarene kan bidra til det allmenne kunnskapsstrevet også ved å opptre som fornuftstroll! Overkommelig for de fleste, i det omfanget som måtte passe, og uten millioner fra Fritt Ord m.m. Eller hvorfor ikke søke Fritt Ord?!

One Trackback to “– Hvem skal sjekke faktasjekkerne?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: