Storbyenes informasjonstapere


Mediemangfoldsutvalgsproblematikken har vi ikke via noen særlig oppmerksomhet. Før nå. Og når vi endelig gjør noe, satser vi alt på én Høst, nemlig Sigurd. Erfaren medieviter i Volda. Og siterer fra omtalen hans av NOU-en i Klassekampen 16. mars. Men bare på ett punkt:

«Vi vet … at små lokalaviser dekker de lokale valgkampene i et omfang som vi i storbyene nesten ikke kan forestille oss»    [S. Høst er p.t. desentralisert (!) frå Volda til Oslo 1].

Og ikke bare valgkampene får dårlig dekning, men mye av det som skjer lokalt. Dette kan vi skrive under på etter å ha vært innbygger av fire ulike bydeler i Oslo, pluss et par stasjonsbyer og nå en småby. Informasjonsflyt, deltaking og lokaldemokrati vil variere, men med mellomledd som bydelsutvalg osv., blir folk i storbyene relative informasjons- og demokratitapere.

Mange bibliotekfilialer i de større byene er gode på lokal innretting av tilbudet, men de hvite flekkene som den manglende eller skrantende lokalpressa etterlater seg på informasjonskartet, bør biblioteket forsøke å gjøre noe med. Ideer blir nå samla opp på denne Facebookgruppa Libraries Improving Public Participation and Democracy. Om ikke lenge vil vi her på bloggen sette sammen ei liste/base med ideer og prosjekt.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: