«Bibliotekets stebarn»

bob2017-01-s1Bok og biblioteks nr. 1 for inneværende år ligger nå fritt nedlastbart (det nyeste ligger nederst). Det er grunn til å merke seg tittelen som er valgt for temanummeret: «Bibliotekets stebarn». Ja, stebarnet er informasjonsoppgavene.

Her på bloggen har vi hevda dette i årevis.

Men hvorfor er det blitt sånn?

Omtrent like hyppig har vi gjentatt at det i stor grad må skyldes at utlån er så mye lettere å telle og måle. Og der står bibliotekarene på pinne for politikerne og deres blinde dyrking av lettfattelige Kostra-tall.

I det aktuelle nummeret av Bok og bibliotek, på side 12, viser Øivind Frisvold, i sin for øvrig svært lesbare artikkel, hvordan informasjonstjenestene blir enda mer bortgjemt enn før, når den viktigste inngangsdøra til bibliotek er blitt nettsidene: «Folkebibliotekenes nettsider handler nå mest om formidling av etterspurt litteratur og invitasjoner til kulturelle arrangementer».

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: