«Bibliotekets stebarn»

bob2017-01-s1Bok og biblioteks nr. 1 for inneværende år ligger nå fritt nedlastbart (det nyeste ligger nederst). Det er grunn til å merke seg tittelen som er valgt for temanummeret: «Bibliotekets stebarn». Ja, stebarnet er informasjonsoppgavene.

Her på bloggen har vi hevda dette i årevis.

Men hvorfor er det blitt sånn?

Omtrent like hyppig har vi gjentatt at det i stor grad må skyldes at utlån er så mye lettere å telle og måle. Og der står bibliotekarene på pinne for politikerne og deres blinde dyrking av lettfattelige Kostra-tall.

I det aktuelle nummeret av Bok og bibliotek, på side 12, viser Øivind Frisvold, i sin for øvrig svært lesbare artikkel, hvordan informasjonstjenestene blir enda mer bortgjemt enn før, når den viktigste inngangsdøra til bibliotek er blitt nettsidene: «Folkebibliotekenes nettsider handler nå mest om formidling av etterspurt litteratur og invitasjoner til kulturelle arrangementer».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: