Faktisk bare delvis viktig?

Norges største nyhetsleverandører gikk i våres sammen om Faktisk.no og etter «slippet» i forrige uke er de sjøl såre fornøyde med det nye tiltaket. Mens derimot Mimir Kristjànsson på lederplass i Klassekampen i dag konkluderer med at medienes nye form for faktasjekking kan være både avsporende og overflødig:

«Hva skal vi så gjøre med politikere som lyver eller forleder velgerne? Det samme som pressen alltid har gjort: lage god, gammeldags journalistikk. Da vil ordinære vesentlighetskriterier avgjøre hvorvidt det er en sak at noen begår en faktafeil, i stedet for at egne faktasjekkredaksjoner har som fulltidsjobb å bedrive pedanteri».

Og research bør fortrinnsvis gjøres før deadline.

For ikke mange år siden hadde de større avisene og NRK opptil flere bibliotekarer hver, ansatt for å framskaffe og sikre fakta. Men hvor mange er igjen?

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: