Jobb å gjøre!

IFLA map internettI Polen denne uka, på IFLA-konferansen*, har organisasjonen lansert et bibliotekverdenskart. Ikke all statistikken kartet rommer er like oppløftende, som at bare 12 prosent av biblioteka har internettforbindelse (!), og at mer enn hver tiende som arbeider i bibliotek er frivillig gratisarbeidende. Men det siste må være sterkt underrapportert, for det første fordi USA er oppført med bare 300; bare nasjonalbiblioteket har oppgitt tall, og det europeiske frivillighetsparadiset UK er ikke medregna.

* Offisielt heter konferansen WLIC, en samling initialer sjølsagt ingen bruker, sjøl om man måtte huske den (samme problemet har nok storfebøndene i Wisconsin, om det er noen trøst). Men det kan kanskje fungere nettopp i det vokalgjerrige Polen? Google Translate identifiserer det derimot som walisisk, men det forekommer ikke i f.eks. walisisk Wikipedia.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: