Litterære Stockholm

litterære sthlm.png

I den svenske hovedstaden står det rundt 70 skilt av denne typen på steder som kan assosieres med skjønnlitteratur. Disse fire finnes innom en radius på bare et par hundre meter i sentrumsbydelen Söder (klikk på bildet for større format).  Øverst fra venstre:

1. Mosebacke, jamfør det berømte åpningskapitlet i August Strindbergs “Det røde rummet”,

2. Hornsgatan 29C, åstedet for det aller meste som skjer i romanen “Gentlemen” av Klas Ôstergren. Også filmatisert, og gjort til TV-serie.

3. Skiltene har kanskje en verdi på svartebørsen. I alle fall er skiltet fjerna på Götgatan 18, montert der i anledning ei novelle i Stig Claessons “Supportern”. Der den bratte bakken (nå gågate) får denne karakteristikken: “Det finns inte en springschas med självaktning vars cykelkedja inte har gått mitt i Götgatsbacken”.

4. Hornsgatan 28, Hornspuckeln, i anledning Svante Foersters roman “Klasskämpen” som foregår i strøket.

One Trackback to “Litterære Stockholm”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: