Svensk biblioteksplitt på Bokmässan

nazi gtbrg

>> Se også Klassekampen 30.9.: Messa som ble nazistrid.

Den tradisjonsrike Bokmässan (tidligere Bok- och Biblioteksmässan), der også mange norske bibliotekarer og bokfolk reiser hvert år, er i år boikotta av foreninga og tidsskriftet bis – Bibliotek i samhälle – og flere forfattere, forlag og organisasjoner, men ikke andre bibliotekorganisasjoner, såvidt vi kan se. Sveriges Biblioteksförening fortsetter å ha stand der, men spørsmålet om boikott eller ikke blir i alle fall behandla i tidsskriftet Biblioteksbladet.

Bakgrunnen til bis-boikotten er ifølge bis-bloggen …

at «för andra året i rad beslutat sig för att låta tidningen Nya Tider ställa ut på mässan. Tidningen Nya Tider har en högerextremistisk prägel och är kopplad till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, en grupp vars medlemmar ligger bakom både attentat och grova våldsbrott i Sverige och våra nordiska grannländer».

Men det fins alternativer i Göteborg disse dagene, f.eks. Radikal Bokmässa og Scener & Samtal på Litteraturhuset.

 

One Trackback to “Svensk biblioteksplitt på Bokmässan”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: