Kassering på svensk?

Skjermbilde 2018-08-30 15.12.11

En film fra svensk skogsmiljø. Klikk og kikk.

Eller er det rett og slett sensur som bedrives ved biblioteket til SLU (!), Sveriges lantbruksuniversitet? Faktum er i alle fall at en viss forfatter, med bøker og artikler som inngår i en hissig, men tross alt faglig debatt om hogstmetoder, og som har vist seg verdig et lengre intervju i siste utgave av tidsskriftet Norsk Skogbruk, ikke er anskaffa eller er blitt kassert ved det som sannsynligvis er Sveriges fremste spesialbibliotek på området.

Vi må innrømme at vi ikke er faste lesere av Norsk Skogbruk, men i dette nummeret (ikke overraskende bare på papir), som vi har fått tilsendt fra en våken leser nær Mjøsa, fins dette intervjuet med Mats Hagner, pensjonert professor ved SLU, der dette kommer fram: 

Vi skal ikke gå inn på innholdet i debatten her, noe vi håper på forståelse for når begrep svirrer som «kontinuitetsskogbruk», «rotnetto» og «dimensjonshogst». Men vi har sjekka den alvorlige påstanden om biblioteket: Først søkte vi på Mats Hagner i Libris, den svenske nasjonalbibliografien og felleskatalogen, og så i SLU-biblioteket, og må konstatere at professoren har gitt ut 13 titler etter den nyeste som fins hos SLU, som er fra 2012. Mens de fins i nærmere tjue andre bibliotek (riktignok er det ikke alle bøkene hans som handler om gran og furu).

Hagner er for øvrig ikke snauere enn at han har gitt ut boka «Censurerade av Sveriges Lantbruksuniversitet», i fem oppdaterte utgaver siden 2003 (vi har ikke lest noen av dem!).

Tør vi minne om at det svenske ordet gallring både kan bety tynningshogst i skauen og kassering i et bibliotek …

One Comment to “Kassering på svensk?”

  1. Apropos samlingspolitikk. Her er Realfagsbibliotekets (UB Oslo) politikk:

    Click to access urealsamlingspolitikk.pdf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: