Aas og oss

Skjermbilde 2018-09-21 12.31.30

Okei, vi innrømmer at dette langt på vei er et klikk-optimerende stunt fra vår side (vi vil offentliggjøre det eventuelle resultatet her).

Men samtidig: I en fem siders hyggelige-men-diskrete-sørlendinger-på-gata-reportasje fra Grimstad i dagens VG (papir) forsikrer blant annet byens rådmann at den fallerte kraftinvestoren Einar Aas har hatt stor positiv betydning for lokalsamfunnet (145 millioner skattekroner de siste tre åra). Blant annet for realiseringa av det nye biblioteket, se bildeteksten til vedlagte snipp fra avisa.

Grimstadfolk har grunn til å glede seg over biblioteket sitt, men vil det etter dette ha noe innhold?

I offentlige budsjettdebatter er «luftpenger» et kjent fenomen – og skjellsord. Posisjonen kan prøve å saldere budsjett med oppblåste inntekter, mens opposisjonen tar det i bruk for å vise vilje til «satsinger» de veit de aldri vil måtte svare for. Men nå har sannsynligvis alle politiske konstellasjoner i Grimstad og Norge fått en luftpengeleksjon de seint vil glemme. I alle fall til neste gang.

Og hvis de leser gårsdagens oppslag i E24 der det viser seg at Aas vil kunne kreve skattepenga sine tilbakebetalt, vil kanskje noen tenke at hele den nyliberalistiske økonomiske politikken er dårlig forenelig med et velferdssamfunn?

PS: Hvor mye av denne bloggposten vil overleve det nylig vedtatte opphavsrettsregimet i EU og EØS? Hva med illustrasjonen? Neppe. Vil sitatet fra VG og lenka til E24 passere?

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: