Bergenske bøter

Vi har riktignok litt redusert hørsel, men vi har aldri før hørt om straffegebyr på 200 kroner for purring nummer to på bibliotekmateriale som ikke er innlevert innen fristen. Noe Bergen offentlige bibliotek nå må innføre, ifølge budsjettlekkasjer til Bergens Tidende (papir og på nett for abonnenter). I dag koster dette grusomme overgrepet mot skattebetalerne en femtilapp.

Det vil sikkert gi resultater i form av at bøkene kommer raskere i retur, men med den følgen at de ekstra inntektene til bykassa raskt vil nærme seg null. Men la oss ikke undervurdere hanseatenes ætlinger i vest:

Finansbyråden og/eller flertallet i bystyret kan sjølsagt ha tenkt litt lenger; nemlig at de mange bortskremte brukerne vil redusere aktiviteten og gjøre det enklere å skjære i bibliotekbudsjettet ved neste korsvei.

I fjor tenkte de faktisk helt motsatt i New York.

PS: Vil lenka vår ovenfor til BTs minimale ingress, pluss beleilig abonnementstilbud, i framtida være lovlig ifølge det nylig vedtatte opphavsrettsregimet i EU og EØS?

 

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: