Norsk tidsskriftkrise: Hva kan biblioteket gjøre?

image_56258233989273Klassekampen (ja, vi siterer den avisa igjen, men den er den eneste dagsavisa som jamt skriver om viktige kultursaker) har vært på høring om tidsskriftstøtta. Som deptet vil gjøre om til en «eliteordning» for ti-tolv kulturtidsskrift.

De fleste kulturtidsskrifta sliter økonomisk. Vi kan lese at trykking av papirutgaver for innkjøpsordninga til bibliotek er en del av utfordringa, men samtidig presiserer Bente Riise i Norsk Tidsskriftforening det er «avgjørende at en del norske tidsskrift fremdeles skal være gratis tilgjengelig i folkebibliotekene». Både for brukerne og biblioteka, mener hun vel da?

Mange bibliotekbrukere (og ikke-brukere) tenker mest Internett og bøker når de søker kunnskap, men glemmer tidsskrifta. Her på bloggen har vi derfor gjentatte ganger tatt til orde for økt og bedre formidling av tidsskrift i norske folkebibliotek. Ikke minst i en større bloggpost 28. februar i år.

> Tips for å følge med i viktige norske og nordiske tidsskrift:

Registrer deg og tegn abonnement på publiseringsvarsler fra Idunn.no (klikk her på konvolutt-ikonet). Da kan du på et par minutter noen få ganger i måneden få innblikk i mye aktuelt, viktig og kvalitetssikra stoff. Hver gang et av tidsskrifta deres kommer med nytt nummer får du en e-post med titler, ingresser og lenker til artiklene. Mange av dem er Open Access og kan leses og deles med lånere. Har dere abonnement, er alt i fulltekst. Mange tidsskrift som ikke er i Idunn.no har sjølsagt også nyhetsbrev.

 

One Trackback to “Norsk tidsskriftkrise: Hva kan biblioteket gjøre?”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: