Lesetips i Koronaens tid

Bloggaren er ihuga lydbokbrukar (men må ty til kommersiell app så lenge ingen vil leggje skikkeleg til rette med e-lydbøker i bibliotek). Det er sjeldan å sjå samtidige lesarar av ikkje-blockbusters, men i dag høyrer «15 andre» enn meg på «Pesten» av Albert Camus, jf. teksten øverst her.

Dette er eit verkeleg høgdepunkt i europeisk romankunst. Eg las boka på tidleg 70-tal og lytta til henne i fjor. Men det er ei ny oppleving å repetere henne i dag. Er i dag meir på leit etter det medmenneskelege og optimistiske i boka. Og finn mykje av det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: