Danske bibliotekorganisasjonar krev gjenopning

Skjermbilde 2020-04-19 14.37.13

Ca. 1910: Lukka hyller på Deichman for at ungdom ikkje skulle velje «uheldig» litteratur

I Danmark har i dag kulturministeren fått ei tilråding om å opne biblioteka igjenBak brevet og eit dokument med to ulike scenario om gjenopning med eller utan «borgeradgang til det fysiske rum», står Forbundet Kultur og Information, Bibliotekschefforeningen og Danmarks Biblioteksforening.

Det første scenarioet går i realiteten på tinging av bokposar, sett i system. Det andre betyr opning av lokala for alle, men med fleire grenser, til dømes for kor mange som kan vere i lokalet til kvar tid. Noko som vil krevje vaktmannskap. Meiropne, sjølvbetente bibliotek meiner dei må vente. Karantene for bøker må gjelde for begge scenarioa, men kor lenge seier dei ikkje.

For ei veke sidan skreiv vi om korleis bibliotek i USA og Sverige ordna seg før biblioteka blei stengde (I Sverige er fleire framleis opne).

 

3 Trackbacks to “Danske bibliotekorganisasjonar krev gjenopning”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: