Biblioteket nok en gang “merkelig fraværende”

skilt 028 dewey

Et tegn i tida? Lesing (Dewey 028) henvist til det aller minste rommet?

I vinter måtte vi notere flere tilfeller av uteglemming eller ignorering av biblioteket i viktige utredninger og planer, med kunnskapsminister Røe Isaksen foreløpig på “topp”. Nå er det NTNU i Trondheim som må i skammekroken: De planlegger et nytt og ombygd campus, men “Biblioteksbygget har vært merkelig fraværende i campus-debatten hittil”, sier førsteamanuensis Margrethe C. Stang til Universitetsavisa 26 mai. Og hun fortsetter:

“Alle fagmiljøer ønsker vel å være nær biblioteket, universitetets bankende hjerte? Det nye biblioteksbygget bør derfor bygges midt på campus, med en lys og lekker kantine og uteservering i den varme årstiden”.

Dette får tilslutning av sju meritterte ansatte ved ulike bibliotekavdelinger samme sted 1. juni. De har lest vinnerutkastet til nytt campus og finner at det riktignok er tegna inn et bibliotek i det såkalte “Parkbygget”, helt i utkanten av campuset. Her er arkitektene opptatt av at et bibliotek “vil generere aktivitet” i form av konserter og utstillinger, “men ikke aktivitet i form av læringsareal, bokhandel eller forlagsvirksomhet”, påpeker bibliotekarene.

Som om ikke det var nok, så inngår “Parkbygget … ikke i konkurransens stipulerte arealbehov”.

One Trackback to “Biblioteket nok en gang “merkelig fraværende””

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: