Sagt om biblioteket: F. Grytten / A. Scheie

Innimellom forskjellige dødsseriøse anliggender vil vi på lørdager framover slippe noen gode biblioteksitat (som samles under “Sagt om biblioteket” i stikkordskya til høyre). Vi begynner med en “dialog” mellom en sportskommentator og en forfatter:

Frode Grytten i et foredrag på Bibliotekmøtet i Bergen i 2008:

“Eg hørte ein gong Arne Scheie heilt oppbragt, nesten ute av det, han skulle kommentere ein viktig fotballkamp saman med Egil Drillo Olsen, eg hugsar ikkje kva kamp, men Arne Scheie var indignert. Frå kommentatorboksen kunne dei sjå utanfor stadion, og der gikk livet omtrent som vanlig: folk gikk tur, folk kjørte bil, folk var på veg til kvarandre, dei hadde rett og slett ikkje tenkt å sjå kampen. Og Arne Scheie sa: – Egil, jeg må si at det forundrer meg, nå er det bare sekunder til avspark i denne viktige kampen, og fremdeles kryr det av folk ute i gatene.

Eg tenker litt av det same når eg sit på biblioteket og ser ut vindauget: Dette forundrar meg, her står alle desse hyllene, dei er fulle av fantastiske og viktige bøker, og framleis kryr det av folk ute i gatene ..”

Kilde: Wikiquote.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: