Jakt på folk og på bibliotek

Alexandria Algard er president i NAL – Norske arkitekters landsforbund og ifølge Romdals Budstikke (på nett bare for abonnenter), “en av hovedattraksjonene” på Tettstadkonferansen i Åndalsnes i uka som gikk. Avisa siterer henne i tittelen på intervjuet “- Framtidas byer må jakte på mennesker”.

Det er vel og bra. Hun mener “byplanlegging ikke lenger handler om å sikre trafikkflyt og oppbevaring av biler, men om hva slags liv folk kan leve der”. Hun vedgår at “byer og kommuner [ikke] kan bygge store konsertsaler og masse andre tilbud i det uendelige”. Men likevel:

“Hvis private bygger leilighetskompleks, så kan for eksempel kommunen stille opp med bibliotek i første etasje”.

Vi har både tidligere og helt nylig stilt oss tvilende til deler av arkitektstandens fornemmelse for bibliotek. Men vi har til nå hatt tro på at arkitekter med interesse for by- og stedsplanlegging følger litt med på kommunenes evne og vilje til å opprettholde institusjonene sine.

One Trackback to “Jakt på folk og på bibliotek”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: