Debattfnatt

nattens köld mannen som ikkeIngen skal påstå at situasjoner som den i Kristiansand tidligere i høst er enkle og greie, der biblioteket etter hvert valgte å åpne for utleie av møtelokaler til innvandrings- skeptikere og vel så det. Men i Sverige er takhøyden alvorlig på vei nedover:

Først kunne vi lørdag lese at kommunen satte stopper for et møte i Växjö i forbindelse med hundreårsdagen for den russiske revolusjonen. Begrunnelsen var at den ene av arrangørene, Kommunistiska partiet, ikke er representert i kommunestyret. Medarrangøren var ABF – Arbetarnas bildningsförbund – Sveriges største studieforbund og svar på vårt AOF. Møtet skulle for øvrig funnet sted på det kommunale “Fria ordets hus”

Så får vi i dag tips om uro blant politikere i Uppsala etter at stadsbiblioteket slapp til Republikanska föreningen med et åpent møte om temaet “Hur kan Sverige bli republik?” Både en kristendemokratisk kommunalråd og den sosialdemokratiske lederen av kulturutvalget syns dette var plagsomt ubalansert, men sistnevnte oppsummerte tross alt at “det är en fråga för biblioteket, vi sätter övergripande riktlinjer. Det är inte vi som bestämmer om enskilda programpunkter eller vilka böcker ska köpas in”. Nemlig.

2 Trackbacks to “Debattfnatt”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: