Kommer neppe til en kino nær deg

ex libris nypl filmMen kanskje Nasjonalbiblioteket kan kjøpe rettigheter til visninger rundt i landet, for eksempel i lokale bibliotek eller i NBF-lags- eller fagforbundsregi? (mange bibliotekvenner i Tromsø har sett den – i kveld!)

>> Nytt 19.1. : Oppmerksom leser informerer om at Cinemateket viser filmen i 7 norske byer i nærmeste framtid.

Det handler om “Ex Libris”, en sannsynligvis ganske smal, men utfordrende bibliotekdokumentar på 197 minutter (!) om New York Public Library, en film som Live Øra Danielsen i dag beskriver på Montages.no, som “ikke … noe festskrift til institusjonen”. Bare dét, kjære kolleger!

Denne gangen handler det bare sporadisk om den ikoniske avdelinga, ofte feilaktig omtalt som “hovedbibliotek”, på 5th Avenue på Manhattan. Anmelderen skriver om “Et stjålent blikk på en bruker av bibliotekets datamaskiner, som møysommelig noterer fra en artikkel om kreftundersøkelser. En ansatt som tålmodig lister opp de over femti titlene en innringer har på lånekortet sitt. En boksirkel om Gabriel Garcia Marquez som ender i en uttalelse om kjærligheten som sådan”.

Og kanskje en eksklusiv visning for Stortingets kulturkomité?

Se en trailer.

2 Trackbacks to “Kommer neppe til en kino nær deg”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: