Historietimer i biblioteket?

ingenting oseberg

Er vi lei av historie? Dette skiltet står langs veien nær Oseberghaugen i Vestfold

Fagfornyelse er et ord som låter positivt og snilt, men når nå regjeringa skal gjennomføre det i skolen, reagerer mange på at mye av tradisjonen og det historiske vil gå tapt i undervisninga. Klassekampen kjører en artikkelserie om dette og intervjua i går blant annet Jakob Maliks, professor i samfunnsfag ved NTNU. Han er bekymra:

«Historisk kunnskap krever mye plass, og det er tidkrevende å tilegne seg. Jeg frykter at de historiske delene i skolefagene nå blir redusert til et sett med eksempler som skal illustrere et poeng i samtida … På denne måten mister også elevene blikket for de lange linjene i historien, mener professoren. Han synes det er ekstra tankevekkende at de historiske delene i skolefag som norsk, engelsk og KRLE nå kan synes å bli svekket samtidig.»

Så da blir det ledig historiekompetanse rundt i kommunene. Biblioteket kunne vel utnytte denne ved å arrangere møter og møteserier om nær og fjern historie, oppfulgt med bok- og nettutstillinger.

One Trackback to “Historietimer i biblioteket?”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: