Nyord lissom

Vi prøver å holde oss orientert om mobilabonnementer. Derfor drages vi til TV2 på nett i dag når de skriver om hva som sender de norske prisene til verdenstoppen, nemlig duopolet Telenor og Telia. Men så henger vi oss opp i en formulering: « … det koster mer å bygge samfunnskritisk mobilnett-infrastruktur i Norge …». Den bruken av ordet var ny og høyst tvilsom, tenker vi. Skal de ta fra oss samfunnskritikken også, nå, omtrent som de forsynte seg med radikal og radikalisering?

Men så finner vi at Per Egil Hegge slakta denne bruken alt for ti år sida. Så skal dette kunne bli et nyttig blogginnlegg en fredags ettermiddag, får vi bruke anledninga til å presentere ei fersk svensk bok som berører denne typen språkutvikling, nemlig Nyliberal ordlista (gratis som e-bok!). Det er riktignok ingenting å finne der om uttrykket vårt (det måtte vel bli samhällskritisk på svensk). Og ikke er det noen vanlig ordliste heller, mer som små essays. Men ganske lesbar og underholdende innimellom.  Litt i slekt med den norske Ordbok for underklassen. Go hælj.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: