Gladnytt: ALLE norske rettsavgjerder skal bli FRIE!

Skjermbilde 2019-11-27 21.27.53

Lat oss feire med desse! Klikk og kikk. Og lytt

Etter ein lang kamp i rettssalane, med delvis siger og delvis tap, kan vi lese i Aftenposten i kveld at dette kravet til folka bak rettspraksis.no i dag er innfridd av regjeringa. Dette er ei sak vi har følgt heile vegen her på bloggen.

Og kanskje endå meir oppsiktsvekkjande: Lovdata, som i mange år har basert verksemda si på årsabonnement på 15 tusen kroner (!) for høgsterettsavgjerdene, er ikkje nemnt i samanheng med den utvida tenesta:

Nestleiar i Justiskomiteen, Peter Frølich (H), seier til Aftenposten: «Det trenger ikke koste så altfor mye. Det finnes systemer for å anonymisere dommene. Så trenger man en server for å lagre informasjonen og kanskje en redaktør. Mer komplisert trenger det ikke være».

2 Responses to “Gladnytt: ALLE norske rettsavgjerder skal bli FRIE!”

  1. Fint at Lovdata ikke får være med på dette. Det har forspilt sin sjanse ved å insistere på dyre tjenester, også for bibliotek. Jeg ser de har brukt bibliotekene som eksemplel på steder alle kan få tilgang, for demed å si at alt er vel, sitt rolig. Det er feil. De har solgt et produkt til bibliotekene, men de fleste bibliotek har ikke råd.

Trackbacks

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: