Også du, Alexander McCall Smith :-(

Skjermbilde 2020-05-30 20.35.33For eit drygt år sidan blogga vi, indignert, om krimforfattarar som lar detektivane sine snoke i lånarregistre i bibliotek, iblant med entusiastisk hjelp av bibliotekarar, der dei får vite kva mordaren eller tjuven har lese av litteratur som kan setje ein på sporet og løyse ei sak. Noko som skal vere umuleg både teknisk (lånardata skal jo bli sletta etter innlevering) og bibliotekar-etisk (teieplikt, sjølvsagt!). Blant anna Roslund og Hellström og Ian Rankin fekk så hatten passa.

Og no ser vi at Alexander McCall Smith gjer det same i boka «The Department of Sensitive Crimes». Her er det ein svensk bibliotekar som villig vekk fortel om ein persons lån, av litteratur om varulvar, som får politiet til å leggje saman to og to (skotten McCall Smith, som tidlegare blant anna har skrive om «Damenes detektivbyrå» i Botswana, har no funne seg ein helt i Malmö-polisen).  Derfor berre terningkast 2.

2 Trackbacks to “Også du, Alexander McCall Smith :-(”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: