Ukrainsk LGBT-konflikt på biblioteka

Den ifølgje EuroTopics regjeringstru ukrainske nettavisa Gordonua skriv i den ukrainsk-språklege utgåva om ein bokvalskonflikt mellom kulturdepartementet og styresmaktene i regionen Ivano-Frankivsk (finst det fleire regionar, kommunar osv. i verda som er oppkalla etter ein forfattar?! Bruk kommentarfeltet).

Det handlar om ein teikneserie for born frå fem år om «forholdet mellom to jenter, som ender med bryllupet deres». Kulturdepartementet har kjøpt inn 1240 eks. av boka, og lokalt skal styresmaktene konfiskere 46.

Det er 29 gradar på kontoret til bloggaren, og vi gjer ikkje meir av dette enn å googleomsetje saka fort og gæli:

Fra bibliotekene i Ivano-Frankivsk-regionen vil trekke alle eksemplarer av tegneserien “Princess + Princess: Happily Ever After”, som beskriver forholdet mellom de to jentene. Dette ble kunngjort 1. juli av nestleder for kulturavdelingen for den regionale statsadministrasjonen Ivano-Frankivsk, Miroslava Kornelyuk, bemerker Zaxid.net.
“Vi mottok et brev om boken” Princess + Princess “. Vi vet allerede hvor mange eksemplarer som er i bibliotekene våre. Vi har faktisk distribuert dem til alle bibliotekene, litt – en, to i hvert [bibliotek]. Vi tar nå beslag på disse bøkene. Vi reagerte på brevet, “sa Kornelyuk på et møte i nestkommisjonen for kultur.
De planlegger å inndra 46 eksemplarer av bøkene, som ble kjøpt på bekostning av statsbudsjettet. Beslutningen om å konfiskere denne boken ble tatt av den regionale statsadministrasjonen Ivano-Frankivsk etter en anke fra representanter for byens kristne samfunn og nestleder for den regionale foreningen “Prosvita” Mikhail Sichka. Begge ankene antydet at boken “Princess + Princess” angivelig undergraver institusjonen til familien i Ukraina.
Kjøpet av tegneserien ble gjennomført i begynnelsen av året. Totalt kjøpte Kulturdepartementet i Ukraina og det ukrainske institutt for bøker 1240 eksemplarer av denne boken. Boken anbefales til barn fra fem år, den beskriver forholdet mellom to jenter, som ender med bryllupet deres.
I en kommentar til Zaxid.net sa Mikhail Sichka at boken angivelig ble kjøpt ikke på grunn av dens kunstneriske verdi, men fordi den fremmer ikke-tradisjonelle forhold.
“Derfor er vi imot at en slik bok distribueres i biblioteker på statens bekostning. Slike bøker provoserer en konflikt i samfunnet. Jeg er imot å provosere en konflikt for statlige penger. Rådfør deg med publikum,” sier Sichka.
Samtidig benekter seksualundervisningstrener Olga Novak, som kommenterer publiseringen av beslutningen til den regionale statsadministrasjonen Ivano-Frankovsk om å konfiskere boka, at boken undergraver konseptet med en tradisjonell familie, og kaller denne avgjørelsen fra tjenestemenn diskriminerende. .
“Familier er veldig forskjellige: pappa, mamma og barn; mamma med barn; mamma, bestemor, barn; mann og kone uten barn. Ukraina er en sekulær stat og diskriminering er forbudt i vårt land. Men det viser seg at representanter for trossamfunn har visse privilegier. siden de kan bestemme hva barn i Ivano-Frankivsk-regionen skal lese, sier Novak.
Les mer her: https://gordonua.com/news/society/iz-bibliotek-ivano-frankovskoy-oblasti-izymut-knigu-komiks-ob-odnopolyh-otnosheniyah-1561107.html

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: