– Om vi overlever skal vi svare …

Frå ein Wikipedia-aksjonsdag ved biblioteket i Tsjernihiv i Nord-Ukraina i 2014. Utsnitt: Nickispeaki (CC BY-SA 3.0)

Det svenske Biblioteksbladet har i dag vore i kontakt med leiinga i bibliotekforeininga i Ukraina. Styreleiar Oksana Brui sa først at «i krigstid opererar styrelsen och huvudkontoret online och att beslut om driften av biblioteken runt om i Ukraina tas av lokala förvaltningar och institutioners ledningsgrupper. Hon fortsätter med att förklara att biblioteken i Kiev är stängda men att de tillhandahåller onlineservice till sina användare».

I 16-tida i dag skreiv daglegleiar Yaroslava Soshynska: «Här i Kiev hörs det flyglarm. Om vi överlever kommer vi att svara dig. Var snäll och sprid informationen i ditt land och i EU».

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: