Eg kunne denne veka ha skrive om …

Men berre nesten

biblioteket der du aldri får kome inn, om biblioteket der dei tilsette ikkje vågar å rapportere om valdsverk, om publiseringsrabatt for forskarar frå 107 land, om «tips og triks for å lage politisk debatt i bibliotek» og om Trettebergstuen sin leslyststrategi, men kunne då replisert med «Dropp leselystbegrepet» i tidsskriftet Bibliotekaren. Og eg kunne ha blogga om «det midlertidige biblioteket på Mortensrud» og om «Biblioteken som tankesmedjor», eit prosjekt i ti svenske kommunar. Til dømes.

Men i staden vil eg, etter å ha tenkt meg lenge om, redusere sterkt denne typen aktivitet. Det blir slutt på den dag- og nærmast nattlege kampen for å formidle breaking news og å seie ja, takk til tips frå folk om å skrive om stort og smått. Eg har alt sagt opp dusinvis nyheitsbrev om bibliotekrelaterte spørsmål, teknologi, opphavsrett osv, og tilsvarande slutta å følgje mange på twitter og RSS. Eg seier opp abonnementet på Atekst, der eg har funne mykje interessant å formidle vidare. Og nokre abonnement. Og heller rusle bort til Rygge bibliotek kvar laurdag for å lese Morgenbladet og Aftenposten (no i den privatøkonomiske krisa er det endå viktigare med aviser i bibliotek! Og marknadsfør dei godt).

Eg vil no avgrense bloggarbeidet til ein handfull viktige bokomtalar eg alt har avtale med forlag om. Og kanskje skrive om heilt eksistensielle biblioteksaker som måtte dukke opp. Omtrent slik som min finske med-bloggar Mikael Böök gjer med blant anna IFLA-skandalen og om bibliotekaren og krigen. Elles vil eg bruke tid på mindre flyktige og meir langsiktige prosjekt. Lokalhistorie og målsak og kanskje om bibliotek. Kanskje bidra litt meir på bibliotekdelen av Lokalhistoriewiki. Og eg vil lese meir akkurat det eg ønskjer, til dømes mellomkrigsromanar, ofte om igjen, gå meir på kino og sjå på tv-seriar, men mest matprogram.

PS: Det blei faktisk 2428 bloggpostar frå 2006 til i dag.

15 Responses to “Eg kunne denne veka ha skrive om …”

 1. Takk for alt du har blogget om og gitt av informasjon og meninger!
  Mvh Vegard Krog Petersen

 2. Takk for strålende innsats gjennom mange år, Anders! Jeg har heller ikke forstått hvordan du har “strukket døgnet” med alt du holder tak i. Det blir ikke det samme uten deg. Følger opp dette (feks med NBF) & det jeg klarer fra eget hold ellers. Takk nok en gang.

 3. Ja, takk for lang og tro innsats. Innboksen og bibliotekscenen blir fattigere uten dine bidrag. Du har ikke trent opp en rekrutt eller to som kan ta over? Lykke til med mellomkrigstid-litteraturen og øvrige prosjekter.

 4. Gratulera med 2428 bloggpostar! Det er ein god innsats.

 5. Utrolig bra innsats Anders – forstår at du trapper ned men vil bli savnet

 6. Dumt for oss at du trapper ned, men sikkert fint for deg. Tusen takk for jobben du har gjort! Det er få dager siden jeg sa i et møte; “er det en plattform dere må lese for å få med dere det som skjer på bibliotekfronten, så er det Anders”.

 7. Slutter meg helt til kommentarene over – “Bibliotekettarsaka” er et utrolig imponerende stykke arbeid. Dersom noen skulle lure på hva som gjør bibliotek til en så viktig samfunnsinstitusjon, finner de svaret her – “a concept, an attitude.” Tusen takk for innsatsen.

 8. Dette er jo ein æra som går mot slutten. Eg sluttar meg til alle takkseiingar, både som leiar av Norsk Bibliotekforening og personleg. Du har på eit vis skjemt oss bort – kor skal vi no finne den informasjonen du har grave fram for oss? No stengjer du ikkje bloggen heilt ser eg, men prioriterer mykje strengare. Full forståing for det. Om eg skulle ønskt meg ein ting, er det rett og slett ei samla kjeldeliste! Lukke til vidare med nye prosjekt.

 9. Takk for mange gode helsingar! Abstinensen har faktisk IKKJE meldt seg, etter fire dagar etter avgjerda 🙂

 10. Jeg finner ikke ord Anders
  Må nøye meg med gratulerer!

 11. Takk for enorm innsats, Anders! Dette har jeg gruet meg til. Du har bidratt med veldig mye interessant fra deg sjøl og fra andre. Som redaktør var det nyttig for meg å se saker og perspektiver som jeg trolig ikke hadde blitt kjent med uten deg. Og som pensjonist har det vært rein bonus å følge deg. Hvem kan nå fristes til å prøve å fylle noe av tomrommet? Finnes det noen i en ny generasjon bibliotekarer, med et sosialt og politisk engasjement, med et blikk på bransjen uavhengig av myndigheter og organisasjoner? Hvem tar saka nå?

 12. Takk for at du har delt kunnskap med oss og lykke til videre!

 13. Mange gode ord sagt allerede her om Anders. Vit det Anders, denne blogg med dine inspill og flotte betraktninger – vil bli djupt savnet. Lykke til med dine videre prosjekter og håper du innimellom “sparker” litt fra her på denne blogg.

Trackbacks

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: