Biblioteket som utløste krig

Dagens Næringsliv har i dag en saftig, større reportasje (bare på papir) om The Internet Archive. Noen smakebiter:

  • «… én av fem linker fra 3,5 millioner akademiske rapporter innen vitenskap, teknologi og medisin som ble publisert mellom 1997 og 2012, var forsvunnet. I praksis vil det si at å bruke nettadresser som fotnoter i akademiske verker, er så godt som verdiløst«.
  • «En gjennomsnittlig nettside har i dag en levetid på 100 dager».
  • «På nettet gjør mange en stor innsats for å fjerne ting. Vi tar kontinuerlig snapshots av sider. Hver uke lagrer vi en milliard sider».
  • Etter Malaysia Airlines» tragiske flystyrt i Ukraina i fjor la en separatistleder ut en melding på sosiale medier om at de hadde skutt ned et fly. Under to timer etter var meldinga fjerna, men «Internettarkivet rakk å fange den opp«. Då började spektaklet.

One Comment to “Biblioteket som utløste krig”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: