På en skjerm nær deg: Library 2.016!

library-2-016Jo, du kan overleve førstkommende torsdagskveld den 6. oktober uten Farmen og eventuelt gjøre opptak av Brenner & bøkene. Kast deg heller over første og beste nettmedium og bli med på (den gratis) nettkonferansen Library 2.016! Høstens første minikonferanse handler om bibliotekets framtid.

library20.com er en nettbevegelse med over tjue tusen registrerte medlemmer og med fem års historie. Den er absolutt global (deltakere fra 174 land), men ikke mer enn at den følger US-amerikansk Stillehavstid. Så disse live-seminarene begynner klokka 21 norsk tid og holder på til midnatt. Men som registrert medlem får du lenker til opptaka. Og anledning til å delta i debattene, stille spørsmål o.l.

Her på bloggen vil vi særlig anbefale sesjonen om Library + Democracy. Her deltar blant annet mannen bak viktige deler av herværende bloggs nyere kunnskapstilfang, Mark Hudson fra Monroeville, Pennsylvania. Seminaret ledes av Laurie Putnam fra nettstedet Mediashift.org, som i mai i år bidro til en viss internasjonal berømmelse for det norske debattbiblioteket, såvel som bloggen du nå befinner deg på.

Det er nå over ti år siden Bibliotek 2.0-begrepet kom «på alles tunger», faktisk med egen artikkel i norsk Wikipedia (NB: Nå med oppfordring til ryddesjau!). Som daværende redaktør for NBFs nettavis (også den daværende) reiste vi helt til Stocholm for å intervjue Michael Casey, som var opphavsmannen til uttrykket og pådriver for den slags virksomhet.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: