Endelig bibliotek for alle – absolutt ALLE!

holt_storeImage_200x300“Nå får papirløse tilgang på biblioteket”, heter det på sidene til Kirkens Bymisjon. “Takket være en løsningsorientert ansatt ved Deichmanske bibliotek i Oslo kunne Kirkens Bymisjon inngå en avtale som gir papirløse tilgang på bibliotekets tjenester”, heter det. Dette er et gjennombrudd, men som neppe har mange paralleller, dessverre.

16.6.: Klassekampen følger opp med dobbeltside.

For fem år siden kom det ei bok som er blitt bortimot en “Bibel” på området bibliotek for fattige, nemlig ekteparet Glen E. Holt og Leslie Edmonds Holts Public Library Services for the Poor. Forfatterne er kanskje mest kjent som redaktører av tidsskriftet Public Library Quarterly, men har også jobba sammen i ledelsen av folkebiblioteket i St. Louis, Missouri. Sjøl om vi etter hvert kjenner godt til fattigdommen i USA, etter blant annet Michael Moore sine filmer og Barbara Ehrenreich sine bøker, er temaet ikke like presserende som i St. Louis, en av de mest fattigdomsprega storbyene i USA gjennom flere generasjoner. Boka kan kjøpes hos utgiveren, bibliotekforeninga ALA.

7 Responses to “Endelig bibliotek for alle – absolutt ALLE!”

  1. Hej BTS! Jag skulle vilja re-blogga detta inlägg. Jag ser att ni erjuder den möjligheten, men jag tycker att det hör till att man frågar om lov först. Hälsningar Peter Alsbjer

  2. Tack, vi kan ju ha det som en policy framöver att om vi hittar sånt som är intressant på våra respektive bloggar, så är det helt OK att re-blogga!

  3. Reblogged this on Den inre fienden and commented:
    Medan vi i Sverige debatterar om hur tyst det ska vara på bibliotek så påminner den norska bloggen Biblioteket tar saka om hur bibliotek kan jobba för personer i utanförskap (som kanske både låter och luktar) med ett lästips.

Trackbacks

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: