Fløgstads fjernlånsforviklingar del 2

fløgstad ubo mb

I forrige uke skapte et forord av Kjartan Fløgstad både overskrift og omfattende debatt på herværende blogg. I dag emigrerer vi til avisspaltene, nærmere bestemt har Håkon Gundersen i Morgenbladet tatt saka.

For de godt over to tusen som har lest bloggposten er det meste kjent stoff, men Morgenbladet følger opp forslaget vårt om å organisere frilansere og faglitterære forfattere for å oppnå høyere status ved UH-biblioteka. Håkon Gundersen har ringt Tore Slaatta, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Og da kan baller begynne å rulle. For Slaatta sier:

– Det er viktig for det norske samfunnet at vi har ikke-statsansatte intellektuelle. Både på den skjønn- og den faglitterære siden er det mange som er helt avhengig av fagbibliotekene for sin research. Jeg fikk lyst til å se om min forening, NFF, kunne spille en rolle her for at våre medlemmer kunne få samme vilkår som primærbrukerne ved UB.

4 Trackbacks to “Fløgstads fjernlånsforviklingar del 2”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: