“Milliardkomiteen” tar form

bibliotekmilliarden finansavisen

En bibliotekmilliard over tre år, som i Sverige, bør ftm. være overkommelig i Norge!

Nytt 8.12. >> Komiteen ble til slutt oppnevnt med 12 medlemmer, da også Venstres Terje Breivik kom med.

Skal vi oppnå noen bibliotekmilliard, er den nye familie-, kirke- og kulturkomiteen og medlemmene der et sted å begynne. Sammensetninga blir ikke offisielt annonsert før i slutten av måneden, men komitékabalene ser nå ut til å være lagt.

Journalisten 6. oktober finner vi mange detaljer, men der er de naturlig nok mest opptatt av komiteen som “mediekomité”. Vi kan lese at det blir stor utskifting av medlemmer og at:

Kari Henriksen fra Vest-Agder vil lede Arbeiderpartiets gruppe i komitéen inntil Annette Trettebergstuen, Hedmark, er tilbake fra foreldrepermisjon. Medlem blir også Masud Gharahkhani, Buskerud, ifølge Drammens Tidende.

Høyres gruppe skal nå ledes av Tone Trøen, Akershus. Også Tage Pettersen, Østfold vil representere Høyre, ifølge Moss Avis, og Marianne Haukland, Finnmark, vil representere Høyre, ifølge Vårt Land.

Åslaug Sem-Jacobsen, Telemark, skal representere Sp de neste fire årene.

Ifølge KrFs hjemmeside vil Geir Jørgen Bekkevold, Telemark, fortsette som medlem i denne komiteen.

Fremskrittspartiet blir representert ved Silje Hjemdal, Hordaland, og Morten Wold, Buskerud.

Freddy André Øvstegård, Østfold, skal representere “bibliotekmilliard-partiet” SV.

Det siste sjølerklærte bibliotekmilliard-partiet, Rødt, vil dessverre ikke være representert i denne komitéen. Heller ikke MDG, der i alle fall kandidatene i Buskerud i valgkampen støtta et større bibliotekløft.

Vi har ikke funnet noen tegn til at noen av medlemmene har bibliotek som prioritert sak, men det kan jo gjøres noe med! Politikk er som kjent det muliges kunst.

 

One Trackback to ““Milliardkomiteen” tar form”

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: