Bibliotekhåp i Kulturkomiteen?

MASGHer på bloggen abonnerer vi sjølsagt på alle medlemmene av Stortingets Familie- og kulturkomiteen sine innlegg, spørretimespørmål osv. Siden sesjonsstarten i oktober noterer vi 46 sånne e-postvarsler fra Løvebakken, men foreløpig ingen om bibliotek. Men i Dagsavisen 18. november leser vi et intervju med den klart mest aktive av medlemmene, nemlig Masud Gharahkhani, AP, Buskerud (18 innlegg), som blant annet sier:

«Andre ting som er helt topp, er offentlige bibliotek. Nærmere bestemt Rjukan bibliotek. Der har Gharahkhani som ung radiograf tilbrakt mye tid utenom jobben på Blefjell sykehus. – På Rjukan bibliotek finner du mye bra gamle bøker om arbeiderhistorie.
Der kom også det sterke engasjementet for den norske fagbevegelsen».

Partiet hans støtter riktignok ikke per i dag forslaget om en statlig bibliotekmilliard etter svensk modell. Men siden vi skreiv om komiteen i oktober har det kommet til et medlem av et «milliardparti», nemlig Terje Breivik fra Venstre, Hordaland. Vi forutsetter at han, sammen med SV-eren Freddy André Øvstegård, Østfold, snakker med Gharahkhani og får sving på sakene.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: