Faren over – foreløpig

Vi har fortsatt ikke fått noe svar fra departementet, men en kulturredaksjon vi kjenner har fått som svar at formuleringa «nye modeller for bibliotekdrift» ikke dreier seg om konkurranseutsetting og privatisering, men om sånt som Biblo på Tøyen.

Dette synes vi er merkelig språkbruk. Men ingenting er bedre enn at privatisering etter blant annet svensk modell, var falsk alarm. Bortsett fra en erklæring der regjeringa går aktivt imot konkurranseutsetting av bibliotek og klargjør for kommunene at dette ikke er aktuelt.

One Comment to “Faren over – foreløpig”

  1. Venstres Abid Raja avviser at Jeløya-erklæringa åpner for bibliotek på anbud. Se siste avsnitt i Embret Rognerøds artikkel «Jubler over fagre kulturløfter for barn og unge» på Periskop (http://www.periskop.no/jubler-fagre-kulturlofter-barn-unge%E2%80%A8/)

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: